120 Eyeshadow Palette


След дълго отлагане, дойде време за обещаното ревю на палитрата със 120 цвята, която преди време си поръчах от Ибей за малко над $10 (17.50 лв). Не става дума за най-популярната с миниатюрните кръгчета сенки, а друга, на която попаднах случайно в един от малкото чуждестранни блогове, които следя. Всички нюанси в нея са блестящи, а разнообразието от цветове - огромно. 

Първото, което бие на очи обаче, е елегантният вид на палитрата - подвързана с изкуствена кожа, имитираща крокодилска окраска, в наситен червен цвят и със здрава закопчалка, тази палитра е абсолютно бижу в скромната ми колекция сенки за очи. Вижте повече по-нататък в публикацията..


Когато я отворих за първи път, направо ахнах от невероятната палитра цветове, която се разкри пред очите ми. Разкошен набор от нюанси за всякакъв случай, кой от кой по-ярки и бляскави. Всъщност е добре да се спомене, че ако търсите палитра за семпъл ежедневен грим, тази може би не е най-удачният избор. Всички цветове, без изключение, са пълни с блестящи частици. За мен това е безспорен плюс, никога не съм се възприемала с матов грим, някак стои измито на фона на тена ми. Пък и блещулките винаги са ловили окото ми без усилие :)


Дълго време отлагах да я изпробвам, сърце не ми даваше да наруша целостта на кой да е от цветовете (пък и се притеснявах малко да не се разочаровам). Когато най-накрая топнах пръст в един от тях, пигментацията се оказа повече от отлична. Без усилие се постига нужното покритие, нанасят се и се преливат лесно и върху база издържат практически цял работен ден. Само веднъж ми се събраха в гънките на клепача след около 3-4 часа, но тогава изпробвах нанасяне с четка и не ми се получи добро покритие.


Най-лесно се работи с апликатор или с пръсти - по някаква причина сенките отказват да залепнат за четките.. На консистенция са доста плътни и, учудващо, почти кремообразни, не се ронят и разпрашават в палитрата. При по-невнимателно нанасяне с четка обаче се посипват по бузите, а след това трудно се махат без поражения, ако вече сте гримирали лицето.. Затова за момента нанасям с апликатор, а после разнасям и преливам с подходяща четка.
Добавено: след множество опити с различни четки и техники вече спокойно нанасям с каквато четка ми попадне пред очите. Важното е да не се правят "замитащи" движения върху клепача, за да не се посипят частици по цялото лице.

Някои от цветовете (без база) на сянка:Друг минус, който мога да отбележа е, че още с отварянето се усеща изключително силна химическа миризма, която все още не е изчезнала. Надявам се скоро да изветрее, макар за момента да няма такива податки. Е, трябва да се има предвид и, че моят нос е с много нисък праг на търпимост към неприятни миризми и от време на време дори се случва да ми казват, че си въобразявам.. Но едва ли само аз съм така, тъй че си струва да се спомене..

И на слънце:И така, ако още се чудите дали да си вземете палитрата, ето обобщение на качествата й:

Плюсове:
- стилен външен вид
- разнообразна цветова гама
- наситеност на цветовете
- прилична цена

Минуси:
- силна миризма
- първоначално трудни за работа с четки
- не се предлагат на нашия пазар


А вие как намирате палитрата? С кои от цветовете в нея бихте искали да видите завършен грим? :)

P.S. Фотоапаратът ми играе лоши шеги при заснемане на грим и към момента, след стотици заснети кадри на 7-8 различни грима, нито цветовете, нито преливките излизат и не си струва да бъдат показвани. При първи успешен опит веднага ще споделя :)

Коментари

 1. Много е симпатична! Със здраве да си я ползваш! Интересно ще ми бъде да те видя в действие с първите цветове, от втора и трета снимка, от тези на слънце :-)
  Поздрави!
  Ди

  shiderova.blogspot.co.uk

  ОтговорИзтриване
 2. Напоследък всеки ден я ползвам, но за съжаление не успявам да хвана добре нито един завършен грим, апаратът ми никак не го бива в това :(
  За сметка на това съм очарована от палитрата - всички цветове, които досега съм пробвала, се държат безупречно, а как само стоят.. <3

  ОтговорИзтриване
 3. Може ли линк, как се казват в Ибей? Супер изглеждат! :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Името им е "Pro 120 Full Color Palette Eyeshadow w/ Leather Case", но в момента не са налични - продавачите са пуснали листинги на безумни цени, за да не се поръчват, докато заредят отново.

   Изтриване

Публикуване на коментар